FANDOMDescription Edit

Për 4 vetë.

Ingredients Edit

 • Patëllxhanë 1 kg
 • qepë 7 kokrra
 • hudhra 2 kokrra
 • kripë, piper, majdanoz

Directions Edit

 1. Patëllxhanëve u hiqet bishti dhe lëKura në tre rripa nga të dyja anët.
 2. Priten për së gjati te pjesa e sipërme deri në mes të tulit dhe vendosen në ujë me kripë për gjysëm ore.
 3. Ndërkohë skuqet qepa e grirë në formë gjysëmrrethi, shtohen domate të qëruara dhe të prere në forme kubike; vazhdon kaverdisja në zjarr të ngadalshem në mënyrë që qepa të zbutet.
 4. Në fund shtohen hudhra të grira, majdanoz, kripë, piper dhe pak uthull.
 5. Patëllxhanet kullohen, shpëlahen dhe skuqen në tigan me pak vaj pastaj rreshtohen në tavë, hapen në vendin e prerë dhe mbushen me masën e përgatitur.
 6. Sipër u vihet nga një fetë domate.
 7. Shtohet fare pak ujë dhe piqen për një orë në furrë jo shumë te nxehtë.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.