Fandom

Recipes Wiki

Pastiço me djathë

42,425pages on
this wiki
Add New Page
Comments0 Share


Description Edit

Për 4 vetë.

Ingredients Edit

  • Makarona 300 gram
  • vezë 2 kokrra
  • djathë 100 gram
  • qumësht 1 e 1/2 filxhan çaji
  • kripë, piper
  • gjalpë 1 lugë gjelle
  • djathë kackavall të grirë

Directions Edit

  1. Makaronat e gjata zihen në ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta.
  2. Kullohen, shpëlahen, kullohen përsëri mirë dhe hidhen ne tavë.
  3. Shtohet djathë i bardhë i thërmuar, një pjesë e gjalpit, vezë, pak qumësht, piper i zi dhe të gjitha këto përzihen mirë, hidhen në tepsi të lyer me yndyrë, përsipër hidhet salcë e bardhë, spërkatet me gjalpë e djathë kackavall dhe piqet në furrë për 25-30 minuta.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki