Fandom

Recipes Wiki

Fli Kosove

42,425pages on
this wiki
Add New Page
Comments7 Share


Description Edit

Për 4 vetë (for 4 people).

Ingredients Edit

 • Per brumin:
 • 1 kg miell
 • 3-4 gota ujë
 • kripë
 • -- Per masën:
 • 200 gr gjalpë
 • 2 filxhana caji ajkë
 • 3 lugë vaj

Directions Edit

 1. Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë perberesit të jenë shkrirë në një masë të vetme, lyhet tepsia me vaj dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë.
 2. Mesi, qe është bosh mbushet me rradhë paralele.
 3. Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur.
 4. Kjo piqet për 3-5 minuta.
 5. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër.
 6. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia.
 7. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta.
 8. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia.
 9. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki