FANDOMDescriptionEdit

Për 4 vetë.

IngredientsEdit

 • Lakër 1 kg
 • mish i grirë 200 gram
 • qepë 2 kokrra
 • oriz 2 filxhanë kafeje
 • kripë, piper

DirectionsEdit

 1. Pasi pastrohet nga gjethet e dëmtuara dhe kocani lakra e bardhë, vihet në tenxhere me ujë të vluar dhe kripë dhe zihet për 7-10 minuta derisa të zbutet pak.
 2. Pastaj kullohet dhe happen gjethet dhe kërcinjtë e fortë.
 3. Në fillim të gjethes vendoset mbushja e cila mund të përdoret me perime të ndryshme si karrota, qepë, selino të përziera me oriz gjysëm të zier ose me mish te grire të përzier me oriz.
 4. Dollmat palosen në formë rruli duke i futur anët nga brenda.
 5. Në një tenxhere të cekët ato vendosen në 2 shtresa u shtohet pak ujë dhe lihen në zjarr të ngadaltë për 30 minuta.
 6. Mbushja përgatitet me mish të grirë të pakaverdisur, duke e përzier me qepë të grira hollë, oriz gjysëm të zier, kripë dhe piper.[[Category:Recipes that need English Translati]

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.